Najaarswedstrijd 2018

Begin september vanuit Sint Annaland. Volgens de “Kerstrace formule”. Dus de boot met de hoogste rating start als eerste. Wij starteten als tweede. Twee nieuwe bemanningsleden, alvast voor de komende Goofies, Barend en Sophie.Er was vrij veel wind voorspeld, meer dan 15 knopen. Omdat we tijdens de vakantie hadden ervaren dat de Ondine bij die windkracht snel en hoog loopt met Genua 3 en vol grootzeil was dat de strategie. Aan de wind richting Zeelandbrug en dan op spinaker terug naar de finish. Het eerste deel pakte goed uit en we lagen nog op de 3e / 4e plaats met nog een paar rakken te gaan. Niet iedereen had ingeschreven mét spinaker, dus we we gaven onszelf een goede kans. Plotseling zagen we echter een regenfront aankomen vanuit het ZW met toenemende wind, ca 25 kn. Met genua 3 en vol grootzeil was dat goed te doen, maar bij de bovenboei stond er nog steeds zoveel wind, dus er was geen sprake van het zetten van de spinaker. Nog voor Stavenisse werden we op de terugweg ingelopen door meerdere grote schepen. Geen van hen mét spinaker. De laatste 15 minuten werd de wind wat minder en konden we hem toch nog trekken. Nabij de ingang van de Krabbenkreek ging het even mis met het reachen en werden we nog net ingelopen door een achtervolger, wat ons één plaats in de einduitslag kostte. Al met al toch fijn gezeild en kunnen oefenen voor het winterseizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s