Vakantie 2018

Vrijwel alle weekenden doorgebracht aan boord deze zomer. De eerste twee weken van september de zomervakantie. Het eerste weekend brachten we door in de thuishaven Sint Annaland, waar we twee Conetssa’s op bezoek kregen t.w. Dolphyn en Lecas. Door gebrek aan belangstelling kon het echte Contessaweekend geen doorgang vinden. Met de drie bemanningen hebben we er toch een gezellig weekend van gemaakt. Een dranke in de kuip en samen gegeten in het clubrestaurant. Aangename temperatuur. De wind liet ons ook in de steek, dus een echte wedstrijd hadden we ook niet kunnen varen.

 

Daarna telaxed enkele dagen op de Oosterschelde gezworven, daar waar de wind ons bracht. Met name op plaatsen waar we de laatste jaren niet meer waren geweest, zoals de haven van Tholen. De plaats waar we ruim 10 jaar hebben gewoond, in de polder, niet ver van de Oosterscheldedijk. De Oesterdam is aangelegd in de periode dat wij daar woonden. In de vroeg ochtend een wandeling gemaakt door de polder van de haven naar het doodlopende weggetje naar de dijk, vlak bij ons oude woonhuis.

vakantie 2018 (18)

Daarna via Yerseke naar Zierikzee en vervolgens naar de Grevelingen. Over het algemeen aangename temperaturen, niet al teveel wind (m.u.v. de dag dat we naar Ouddorp zijn gevaren en daar één nacht hebben doorgebracht) en op één ochtend na, geen regen.

De laatste dag was de dag van de 8 uren van de Oosterschelde. Altijd een belevenis om de gehele vloot rond 18:00 uur vanaf de dijk te zien aankomen vlak voor het clubhuis van Sint Annaland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s