1e Contessaweekend op de Oosterschelde

Eindelijk is het dan zover, het 1e Contessa Weekend op de Oosterschelde. Donderdagmiddag/-avond 26 juni 2008 komen de eerste schepen in Sint Annaland aan. In totaal verwachten we 11 schepen. Helaas door verschillende omstandigheden zijn we die avond nog maar met 7 Contessa’s. Jammer dat met name de “Teela” uit Engeland er nog niet is door de onverwachte harde tegenwind op het eerste traject vanuit Zuid Engeland. Leuk is dat er een echtpaar is dat het schip in 1977 zelf hebben opgehaald bij Jeremy Rogers in Lymington en deze “Sealove”dus al meer dan 30 jaren in hun bezit hebben en dat er iemand is die pas voor het eerste seizoen met zijn “Avalon” vaar.
Vrijdag, zonnig, ZW 5bft (bij Colijnsplaat zeker even 6 Bft) tegen, maar tij mee richting Roompot. Echt Contessaweer. Wij zijn vrijwel de enigen die aan de wind zeilen. De meeste andere schepen in dezelfde richting (o.a. deelnemers aan de Deltaweek die morgen begint) varen op de motor er tegenin. De havenmeester van de Roompot had ons niet meer verwacht. Hij kent de eigenschappen van de Contessa kennelijk niet. ’s Avonds BBQ op een plaatsje uit de wind, maar in de zon. Erg gezellig.
Zaterdag, na een paar buien in de nacht, wederom zonnig op het moment dat we vertrekken en zeker zoveel wind als gisteren, maar nu met ruime wind richting Yerseke. De schipper van de “Kikiris” leest in de haven van Zierikzee dat het nog 6Bft waait en overweegt binnen te blijven. Ik weet hem ervan te overtuigen dat het allemaal meevalt en zeker met deze windrichting goed te doen is. Zij gaan eruit en pas voor Wemeldinge halen we ze in. Moet een mooi gezicht zijn, ingelopen te worden door 6 aanstormende Contessa’s!
In Yerseke liggen we met alle schepen achter elkaar aan één steiger. ’s Avonds eten in de “Viskeête” waar we de serre voor ons alleen hebben, met uitzicht op de haven. Gezellig en erg lekker gegeten. Voor we het weten is het half twaalf.
Op zondagmorgen is het tijd om afscheid te nemen. Weer is het zonnig en nog altijd een stevige ZW wind, dus eerst áán de wind richting Brabants Vaarwater en daarna met ruime wind naar Sint Annaland. Een geslaagd weekend, zeker omdat voor het eerst in zeer lange tijd ook zoon en dochter weer een samen aan boord waren. Ook een kleine familiereünie dus.

Hier een paar afbeeldingen:

CONTESSAWEEKEND OOSTERSCHELDE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s