Voorjaarswedstrijd 2008

VOORJAARSWEDSTRIJD 7 juni 2008

Na de winterwedstijden voor Colijnsplaat met de “Lecas”, wordt het ook eens tijd de “Ondine” te testen mét spinaker. Een deel van de bemanning van de “Lecas” is bereid te helpen. Helaas voor ons staat er die dag niet veel wind. We gaan als eerste over de startlijn, en ook als enige over bakboord, een echte clubwedstrijd dus. Maar door de zeer zwakke wind worden we al snel ingelopen door de lichtere schepen. nabij de eerste boei in het Mastgat/Keeten verwachten we een lang rak áán de wind. Maar onverwacht draait de wind tot half of zelfs iets ruimer en de andere schepen trekken de spi. Die hadden wij nog niet gereed liggen. De wind draait nog iets verder naar het zuiden en ook op de weg terug kunnen we in eerste instantie de spi niet trekken. De wind trekt wel iets aan en we hebben een vrij goede snelheid. We lopen in op o.a. de Onrust en de Taurus. Op het Mastgat kunnen we dan toch de spi nog even trekken. Het Krabbengat in aan de wind, met de nieuwe Genua 1 van de “Lecas” gaat het als een speer direct op de finishlijn af. Uiteindelijk worden we dan toch nog 5e in onze klasse. Als we direct de spi hadden getrokken had een 3e plaats er zeker in gezeten. Slechts 2 minuten op gecorrigeerde tijd was nl het verschil! Volgende keer beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s