Voorjaarswedstrijd Sint Annaland

5-6-2010 Clubwedstrijd Sint Annaland
Vandaag ingeschreven voor de jaarlijkse zeilwedstrijd. De verwachtingen waren al de gehele week niet gunstig. Erg weinig wind. Het kwam deze keer ook uit. De start om 12 uur met ca 10 schepen in onze klasse. Stroom mee en wind (nou ja wind….) mee, dus de spinaker gehesen ca 3 minuten voor de start op veilige afstand van de startlijn om in elk geval niet te vroeg de startlijn te passeren. Terugkomen zou onmogelijk zijn. We gingen daarom vrijwel als laatste over de lijn. Er was een klein beetje wind en we haalden zowaar een paar schepen in. Daarna volgende een periode van vrijwel windstilte. Als er wat wind was was de richting veranderlijk, maar toch steeds zo dat de spinaker zich vulde. Ik heb nog nooit zo vaak gegijpt met de spinaker. Na ca 2 uur (4 mijl) kwamen we bij de eerste boei en tevens keerpunt (KT15 in de bocht bij Stavenisse). Op dat moment hadden slechts twee boten deze gerond. De meeste andere schepen in het veld hadden te veel bb aangehouden en gingen deze missen, doordat we in feite door de ebstroom werden verplaatst. Wij leken hem te gaan halen, maar de windrichting veranderde iets en ook de stroming zette on bb uit. Doordat er te weinig wind was reageerde de Ondine ook niet meer op het roer. Er kwam bovendien nog een beroeps aan zodat er niets anders op zat dan de motor te starten en terug te varen naar de haven. Terugvaren tegen wind en tegen stroom zou toch onmogelijk zijn. Jammer en teleurstellend, maar toch een mooie zonnige dag op het water.

IMG_0010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s