Winter-Voorjaar 2010/2011

19-3-2011 Eerste werkzaamheden 2011
Vandaag na een lange winter weer eens naar Sint Annaland. Eerst de bilge leeg gepompt. Daarna de strook tussen de witte biezen en de antifouling schoongemaakt, geschuurd en in de epoxy primer gezet. De bedoeling is de waterlijn te verhogen. Volgende week de antifouling erop, daarna nog een dag poetsen en ze kan weer te water.

Afb014

26-3-2011 Onderwaterschip vaarklaar
Dat ging snel, scheelt enorm als je met z’n tweeën bent. Ook lukt het nu de oude as-anode te verwijderen. De borgmoeren zet ik altijd extra vast met locktight omdat ze het eerste jaar los kwamen in het begin van het seizoen. Soms is het dan wel lastig om ze los te krijgen. Nu kon de één de anode vasthouden en de ander met een ijzerzaagje ruimte maken om de boutjes er uit te wippen.

19 april 2011 Klaar voor zomerseizoen
Een mooie zonnige dag. Nog een laatste deel van de romp te poetsen. We zouden om 16 uur aan beurt zijn om weer in het water te gaan, maar onverwacht door het wegblijven van een ander schip konden we al direct na de middag naar de kraan. Klein probleempje, de helmstok lag nog thuis op zolder. Met een lijmklem en een stuk hout een noodhelmstok gemaakt. Goed genoeg om naar de box te varen. Zaterdag het dek, de opbouw en de kuip goed schoongemaakt. Afgelopen zaterdag alles binnen goed schoongemaakt en de kussens en de zeilzakken weer aan boord gebracht. Door omstandigheden dit weekend nog niet gevaren. Naar alle waarschijnlijkheid volgend weekend. Ondine is er klaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s