Winter 2014

Na enkele jaren als bemanning te hebben deelgenomen aan de Goofies aan boord van Lecas en Bijou de stoute schoenen aangetrokken en zelf ingeschreven voor deze winter wedstrijdserie. Lecas ligt de gehele winter in Lymington voor een aantal verbeteringen/aanpassingen. Een ervaren bemanning staat tot onze beschikking om de fijne kneepjes van het wedstrijdzeilen onder de knie te krijgen. De eerste wedstrijd in October werd afgesloten met een tweede plaats. Een goed begin dus. De November wedstrijd eindigde met een vierde plaats. De verwachtingen voor de December wedstrijd waren dus hoog gespannen. Echter door een totaal gebrek aan wind moesten we opgeven. Tijdens de Kerstrace leek zich dat weer te herhalen. Kort voor de start kwam er echter toch wat wind en op het rak aan de overzijde van de plaat liepen we zelfs redelijk hard, reached onder spi. Van een 6e startpositie hadden we ons opgewerkt tot de 2e plaats. Kort voor de voorlaatste boei werden we ingelopen door twee grotere schepen. Bij de laatste boei lagen we nog 6e. Toen zwakte de wind toch weer af en werden we ingehaald door een pak snellere schepen.

Uiteindelijk toch nog 18e van de 55 deelnemers.

Goofy2014Nov-383 1 november 2014 Goofy's-8346 DSCN2873 30jaarGoofyParty-086 cropped-1-november-2014-goofys-8298.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s