Zomer 2012 t/m zomer 2014

Augustus 2012 Wij zijn de gastheren/-dames voor het Contessaweekend vanuit Sint Annaland. Vrijdagavond verzamelen zoals gebruikelijk. Zaterdagmorgen palaver, koffie met Zeeuwse bolussen. Harde stormachtige wind, dus geen wedstrijd op de Oosterschelde, zoals gepland. Alternatieve route uitgezet in de Krabbenkreek. Bijou (CO26) gaat als eerste over de startlijn gevolgd door alle CO32’s. Wij gaan aan de leiding totdat we kort na de keerton achterom kijken en zien dat er een deelnemer op de plaat loopt. Met afgaand water geen moment getwijfeld en wonder boven wonder lukt het om hen eraf te krijgen. Na de wedstrijd een zeer geslaagde pontoon party (door de grote ton met Sangria of door de sterke verhalen?)

Dolphyn winnaar van de wisselbeker

Dolphyn winnaar van de wisselbeker

Vastgelopen op de plaat

Vastgelopen op de plaat

Gezellig diner zaterdagavond

Gezellig diner zaterdagavond

Ondine_2012 1

Zomervakantie 2012 ging weer richting Texel, Vlieland en Terschelling. Roompot naar buiten, via Scheveningen, IJmuiden, Den Helder. De eerste dagen ZW 4-5 bft. Perfect.
Oudeschild, Terschelling (Mooie boswandeling, bijna niemand tegengekomen, iedereen gaat daar fietsen) Vlieland. De voorspellingen worden slechter, dus via het IJsselmeer. In Enkhuizen is een festival, geen box meer vrij. Voor anker in de Compagniehaven. Via IJmuiden buitenom weer terug. Tussenstop in Scheveningen en bij Stellendam weer naar binnen.

DSC00583 DSC00573

Begin augustus 2012 tijdens de terugtocht van Neeltje Jans naar huis op een gewone rustige zondagmiddag werden we ingehaald door een paar erg donkere wolken. Net voorbei de Zeelandbrug leken ze via Kats om ons heen te trekken, maar plotseling begon het toch wat harder te waaien. We voeren vóór de wind op vol grootzeil en Genua 3 (de kleinste) 15 knopen, 20, 25 …. Het begon hard te regenen, 30, 35…. Het zal toch wel een keer stoppen. We zagen niets meer om ons heen en op goed geluk de Krammer in. De Genua had ik inmiddels uit de wind achter het grootzeil gezet. Later in de haven bleek dat de wind op een gegeven moment opgelopen was tot 49 Knopen! Zo snel ze kwam was het ook weer over en zag je ook weer de andere schepen om ons heen die hetzelfde hadden meegemaakt. Gelukkig geen schade, ook niet bij de andere schepen.

120806a

September 2012 Man-Vrouwwedstrijd, Heerlijk gezeild, Wind Oost 4-5bft, 3e plaats bij de prijsuitreiking, later gecorrigeerd naar een 4e plaats (fout in de rating van een ander schip)

Man-vrouw wedstrijd 2012

Man-vrouw wedstrijd 2012

Zomer 2013. Geen lange zomervakantie, doordat wij in het voorjaar twee weken naar Aruba zijn geweest.
Contessaweekend, 22/23 juli vanuit Middelharnis en de najaarswedstrijd 22 september gezeild.2e plaats van de 11 deelnemers in onze klasse.

DSC01014  Ondine 4

Ondine 2  DSC01005

Zomer 2014. De vakantie deze keer richting zuiden. Het einddoel was Boulongne deze keer, maar met als motto 1 deel heen, 2 delen terug zijn we bij Calais weer omgekeerd. Vrijwel alle tussenliggende havens aangedaan. Een mooie vakantie. De voorjaarswedstrijd gezeild (Dualhanded samen met Trudy) en de najaarswedstrijd. We scoren telkens een 2e of 3e plaats. Het moet toch eens lukken een keer de eerste plaats weg te kapen.

 

Voor de eerste keer de Franse vlag ophoog

Voor de eerste keer de Franse vlag ophoog

Unieke architectuur aan de haven in Duinkerken

Unieke architectuur aan de haven in Duinkerken

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s