Goofies Januari 2015

Jan 2014

Na twee dagen van harde wind/storm zag het er weer niet goed uit voor ons. De verwachtingen: nog 10 knopen wind rond één uur, totaal wegvallen van de wind rond die uur. Onverwacht waren we maar met drie man aan boord. Met zo weinig wind zou dat moeten lukken. ‘S morgens bij de aankomst in de haven zwakke wind ZW en nog een motregentje, later werd er meer regen voorspeld en misschien wat natte sneeuw. Het zou op echt winterzeilen gaan lijken.
De Goofen hadden een korte banen gepland om er voor te zorgen dat iedereen weer voor drie uur binnen zou kunnen zijn. Start naar het westen, de wind was inmiddels naar het zuiden gekrompen, dus we konden onverwacht onder spinaker starten. Behoudend starten, als je te vroeg aan de startlijn bent kan je niet meer corrigeren. Na de SV10 aan de wind terug naar de Zeelandbrug. Daar bij de scheidingston weer spi op en richting Zierikzee. Vervolgens terug naar de SVK 11 en daarna datzelfde traject nogmaals. We waren inmiddels door een paar snellere schepen ingehaald, maar op handicap lagen we zeker niet slecht.
De wind bleef staan tussen de 8 en 11 knopen. Juiste genoeg voor ons. Bij de start was de motregen al opgehouden en tot vlak voor de finish zou het droog blijven. Na de laatste keer ronden van de SVK11 weer spi op (voor de vierde keer dus) richting finish. Net als bij de vorige wedstrijden hield de wind het voor gezien. Gelukkig stroom mee, dus we maakten voorgang. Enkele lichte deelnemers die vrij ver achter ons lagen liepen nu weer op ons in. Dat laatste traject en één foute spi-drop (door de schuld van de te ongeduldige stuurman) heeft ons een paar plaatsen in de einduitslag gekost. Uiteindelijk een 7e plaats. Slecht 4 minuten achter de nummer 3 (op gecorrigeerde tijd). Hard werken voor de voordekker en de man aan de vallen en de schoten, maar een zeer leerzame dag. Hopelijk in februari eens een dag met (veel) meer wind.

Een gedachte over “Goofies Januari 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s