Winter-Voorjaar 2009/2010

27-3-2010 Voorjaarsklussen
Door de lange winter pas laat kunnen beginnen.
Maar de motorruimte is nu voorzien van nieuw isolatiemateriaal en de motor kan weer worden teruggeplaatst.
Zie hier de voorbereidingen:
MOTORRUIMTE ISOLATIE

10-4-2010 Eindelijk goed weer om te klussen
Vandaag lekker opgeschoten. Het onderwaterschip in de antifouling en de romp gepoetst. Nu nog twee belangrijke klussen voordat ze het water in kan.
De motor terugplaatsen en de nieuwe huiddoorvoer met afsluiter voor de wasbakje.

18-4-2010 De motor staat er weer in
Zondagmorgen vroeg naar Sint Annaland gereden, de Ruggerini aan boord gehesen en teruggeplaatst op de motorsteunen. Alles aangesloten, druk op de startknop en… lopen. Niet te lang, met een emmer water de impeller nat houden. Geen lekkage kunne ontdekken. Als ze weer in het water ligt verder testen.

2-5-2010 Klaar voor het seizoen
Afgelopen zondag lukte het niet de huiddoorvoer te plaatsen, doordat de steun van de bok te dicht op de romp stond. Gelukkig kon ik regelen dat de Ondine dinsdagavond al in de singels van de kraan kwam te hangen. Dinsdagavond de huiddoorvoer en de afsluiter kunnen plaatsen. Woensdagochtend vroeg (07:00!!) in het water. Om half acht al afgemeerd in de box. Vrijdag 30 april nog wat klusjes gedaan aan boord. De aanluiting met de wasbak niet voor elkaar gekregen. De 90 graden bocht moet 45 graden zijn (de slang is te stug om te buigen en zacht PVC en hard PVC zijn slecht te verlijmen) Bij de DHZ zaak een identieke aansluiting kunnen vinden van Hard PVC, een 45 graden bocht en wat 32mm PVC pijp en nu sluit alles perfect aan zonder spanning. Zaterdag 1 mei samen met Trudy ook alles binnen weer goed schoon gemaakt en de kussens er weer in. Nu nog de nieuwe lieren monteren. Aan de stuurboordzijde het plafond uit de hondenkooi gedemonteerd. Het moet te doen zijn om van hier uit de moeren op de bouten te draaien. De moeren van de bestaande lieren zijn zichtbaar ingelamineerd. Aan de bakboordkant zal de bakskist leeg gemaakt moeten worden en moet iemand er in kruipen om de moeren te monteren. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s