Zomer 2011

22-5-2011 Onverwacht zeer snel
Dit was pas het tweede weekend aan boord. Zaterdag vrijwel geen wind, maar wel veel zon. Het plan was naar Zierikzee te zeilen. Tij tegen en weinig wind, dus als deze weg viel was het noodzaak de motor te starten. Door de zon en de aangename temperatuur een erg relaxte tocht. ’s avonds bij de Italiaan van een piza genoten. Zondagochtend bewolkt, na wat regen ’s nachts, en aanzienlijk meer wind. Als we de haven verlaten 5 bft ZW. Het tij is gunstig om een rondje plaat te doen. Genua 3 en een flink rif in het grootzeil. Als de wind aantrekt tot 6bft besluiten we toch maar om te draaien richting Zeelandbrug. Gemiddeld 8 knopen op het log, met ruime wind is dat zeer aangenaam. Op enig moment, een flinke golf afrijdend tikken we zelfs meer dan 13 knopen aan. Dat hebben we met de Ondine nog niet eerder meegemaakt voor zover ik weet. Rond 2 uur afgemeerd in de box, de accubak gedemonteerd, voor een grotere serviceaccu, en terug naar huis.

Afb013

21-8-2011 Eindelijk zomer
Vrijdagavond aan boord. De voorspellingen zijn goed, al wordt er nu toch weer gesproken over kans op regen, windstoten, onweer op zondag. We houden ons aan de plannen naar Neeltje Jans te gaan, daar te ankeren en weer eens een wandeling te maken naar het Noordzeestrand. Het tij is gunstig. Zaterdagochtend eerst nog wat boodschappen gedaan en rond half elf vertrokken. Eerst nog kruisen op het Keeten, maar het tij mee en voldoende wind dus het gaat vlot. Vlak voor de Zeelandbrug vernamen we dat “Lecas” ook aan het zeilen was voor Colijnsplaat, dus hadden we de mogelijkheid elkaar op het water te ontmoeten. Samen opgezeild vanaf Zierikzee richting Colijnsplaat. Aan het einde van de plaat gingen zij bakboord uit terug naar de thuishaven en wij verder richting Neeltje Jans. Daar gaf de wind er de brui aan. het tij was inmiddels gekeerd, dus verder op de motor. Anker uit, alvast de bijboot opgepompt en nog wat gelezen. ’s avonds mosselen gegeten in de kuip. Bij zonsondergang nog een waarschijnlijk bekend fenomeen gezien. Een steeds groter wordende wolk vogels die bijzondere patronen vliegen en zich vervolgens op de bossages in de duinen storten, dit alles waarschijnlijk om zich te goed te doen aan insecten. Wij hebben geen idee wat voor vogels dit zijn. Iets om uit te zoeken. Zondagochtend eerst gezwommen en de waterlijn ontdaan van de aangroei. Achteraan toch nog wat pokken, verder hoofdzakelijk groen slijm. Ook op de schroef zaten behoorlijk wat pokken. Daarna ontbeten en naar de steiger geroeid voor een wandeling naar het Noordzeestrand. Altijd weer een geweldige ervaring,  het mooie uitzicht vanaf de hoge duinen, de rust op het strand. Om half twaalf vertrokken, voor alle zekerheid toch maar met de kleine genua III, voor het geval we toch worden overvallen door de voorspelde windstoten. Met een ruime wind 4 a 5 Bft, weliswaar nog met de stroom tegen lopen we prima. En wat ook belangrijk is: nog steeds zon! Vlak voor Sint Annaland lijkt het erop dat we toch nog wat regen krijgen, maar het valt mee, we kunnen de zeilen droog opbergen.

De zomervakantie 2011 ging richting Waddeneilanden, met als tussenstop  de zomerbijeenkomst van de Contessazeilers in Muiderzand. Uiteindelijk, door het slechte weer, niet verder gekomen dan Stavoren. Toch zowel heen- als terug buitenom via IJmuiden kunnen zeilen. Tijdens het Contessaweekend veel gezelligheid maar weinig wind tijdens de wedstrijd. Reden om deze halverwege af te blazen om op tijd terg te zijn voor de barbecue.

Geen wind tijdens de wedstrijd

  Geen wind tijdens de wedstrijd

Gezellige barbeque

Gezellige barbeque

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s