Goofies Februari 2015

Windstilte voor de start

              Windstilte voor de start

6 februari 2015. De weergoden waren ons weer niet goed gezind op deze dag. Al de gehele week zag het ernaar uit dat er ’s morgens weinig wind zou zijn, maar in de middag zou deze aantrekken. Bij aankomst in de haven zo rond tien uur was het inderdaad windstil en stond er een helder winterzonnetje onder een stralend blauwe hemel. Als het een normale winter was geweest een ideale schaats dag, maar wij kwamen om te zeilen! De start was al een uur uitgesteld i.v.m. erg laag water rond 12 uur (Springtij) en werd daarna nog een uur uitgesteld i.v.m. de windverwachting 4 knopen +. Onze start zou dus om 14:30 zijn. Om 14:15 kwam er inderdaad een licht briesje aan vanuit het NW. Voor ons juist voldoende om in elk geval vooruit te komen tegen de stroming in. De start ging helaas weer niet voorspoedig, daar hebben we patent lijkt het wel, maar mede door de inmiddels tot ca 7 knopen aangetrokken wind konden we het eerste kwartier toch aardig mee komen. Toen zakte de wind helaas weer in ( < 4 knopen) en zagen we de lichtere tegenstanders bij ons weg lopen. Bij de bovenboei aangekomen kon de Spi omhoog en trok ook de wind weer wat aan. Het tweede rak reachend ging erg goed en we liepen weer iets in op de dichtstbijzijnde tegenstanders. Enthousiast begonnen we aan de tweede ronde met inmiddels zo’n 10 knopen wind. Helaas was deze inmiddels zover naar het noorden gedraaid dat op het rak terug naar de brug de spi niet meer konden zetten. Al met al een teleurstellende 10e plaats van de 15 deelnemers. Maar….. slechts 3 minuten verschil, op gecorrigeerde tijd, tussen de nummer 3 en nummer 10. We hebben nog twee wedstijden om te stijgen in het klassement. Late we hopen dat we deze toch nog kunnen zeilen met voldoende wind voor onze Contessa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s