Goofies Maart 2015

7 maart 2015. De gehele week de windvoorspellingen voor zaterdag nauwlettend inde gaten gehouden. Deze gingen op en neer. Zaterdagochtend zag het er echter goed uit. 15 kn of meer. Tijdens de breefing om 11 uur werd er gesproken over windkracht 4-5 bft. De start werd weer een uur uitgesteld i.v.m. te laag water voor de grote schepen. Wij waren weer met drie, maar omdat er slechts twee maal een kort spinakerrak in de baan was opgenomen zagen wij dat niet als eens nadeel. Met veel wind spi up en down met een kleine bemanning is een groot risico op tijdverlies. De grote Genua 1 uitbomen was ons plan. Spinaker schoten dus weer opgeborgen en tijdig het water op. Twee uur voor de start heerlijk kunnen zeilen met veel wind. Om 13:30 uur de start. We kunnen niet tijdig de koers varen die we willen, richting de start, maar we liggen niet slecht. Wat schets onze verbazing de wind wordt plotseling minder slechts 8-10 kopen! Dat moet tijdelijk zijn! Nee dus. Als we na ongeveer een half uur bij de boei aankomen waar we de spi hadden kunnen hijsen is er nog steeds weinig wind. We houden moet en besluiten de spinaker in gereedheid te brengen voor het tweede rondje. Aan de wind halen we nog een paar directe tegenstanders in. Af en toe zien we toch weer 12 knopen op de windmeter verschijnen. Aangekomen bij het tweede spinakerrak gaat deze omhoog, maar…… de bevestiging op de spinakerboom van de down schiet los en we zijn gedwongen hem weer naar binnen te halen. Dit alles resulteerde in een teleurstellen de 12e positie in een veld van 17. Het verschil tussen pos. 5 en 12 was niet veel, maar de 12e pos. staat. We houden moet, nog 1 kans op 4 april.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s