BESTEMMING YERSEKE WORDT WEMELDINGE

20150816_114045

16 aug 2015 De weersvooruitzichten zijn niet zo goed, maar onder het mom van “in Zeeland valt het altijd mee” toch besloten om te gaan. Twee opstappers (zus en zwager) hebben er ook zin in. Bestemming is deze keer Yerseke (goede visrestaurants) Zaterdagochtend voldoende wind uit de goede richting, vanaf Brabants Vaarwater ook nog tij mee, het begint wel zachtjes te regenen. Nabij Yerseke zien we erg veel vissersboten aan de horizon. Zou er iets georganiseerd zijn. Google biedt uitkomst: Mosseldagen. Hoe dichter we bij de haven komen, hoe meer volk we zien, op het water en op de kant. We besluiten om te keren. Tegen wind en tegen stroom, smal vaarwater, dus de motor bij. Het regent inmiddels flink. Zodra het vaarwater breder wordt gaat de motor uit en met een rif in het grootzeil lopen we lekker. Afgemeerd in de haven van Wemeldinge en ’s avonds lekker gegeten in het restaurant. Vis, grote porties. Zondag is het droog en staat er meer dan genoeg wind (Noord) om een flink stuk te zeilen, onder de Zeelandbrug door en een rondje plaat tot vlak voor Neeltje Jans. Daarna tij mee, halve wind terug naar de thuishaven. In de rest van het land heeft het de gehele dag geregend, dus deze keer bleek “In Zeeland valt het altijd mee” te kloppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s