WERKHAVEN NEELTJE JANS

9 aug 2015 Vorig jaar kwamen wij er tot onze ontsteltenis achter dat de steiger in de werkhaven van Neeltje Jans niet meer was teruggelegd in het voorjaar. Eén van onze favorieten bestemmingen voor een weekend, met de traditionele wandeling via de duinen naar het rustige Noorzeestrand, over de hoge duinen. Nu was de enige mogelijkheid ankeren en met een bijboot naar de kant. Een mislukte poging gedaan om te ankeren, maar door een ongunstige windrichting en een krabbend anker toch maar overnacht in de jachthaven van de Roompot. Dit jaar moest het er dan toch maar van komen. De eerste poging eerder deze maand door gebrek aan wind mislukt, maar dit weekend ging alles volgens plan. Ankeren en met de bijboot naar de kant geroeid. Aan de noordzijde is een klein schelpenstrandje waar je de bijboot op de kant kan trekken. In de duinen is het al duidelijk te zien op de looppaden dat er veel minder gebruik van gemaakt wordt. ’s Zondag is er echter totaal geen wind. Het hele eind terug naar Sint Annaland op de motor. ’s Ochtends op tijd vertrokken om toch nog enkele uren profijt te hebben van de vloedstroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s