ZOMER 2016

10 juli 2016

 

 

Zaterdag niet uitgevaren. Relaxed een paar dingen van de todo lijst aangepakt. Extra marifioonspeaker in de kuip gemonteerd, de plintkachel afscherming gemaakt (Onder de bank) en verlichting aangelegd in de motorruimte. Zondag wel uitgezeild. Richting Roompot. Zowel heen als terug tij mee. Zonnig. Bij aanvang 6 Knopen ZZW, voor Zierikzee draaide de wind plotseling naar W en nam toe. Bij de Roompot aangekomen zelfs tot 16-18 knopen. Nabij de Zeelandbrug nam ze weer af en in de Krammer weer tot 6 kn.

27 juni 2016

 

De eerste weken van dit jaar worden getekend door dagen met weinig wind. Dit weend was het gelukkig anders. Door omstandigheden (zie de website http://www.contessazeilers.com) konden we zaterdagmiddag laat pas aan boord zijn. Zus en zwager (Riet en Barend) waren met hun boot Temptation (Jeaneau Sangria) voor de eerste keer aan het zeilen en afgemeerd in Bruinisse. Het was rustig bij de sluis op dit tijdstip, dus we waren vrij snel in de haven. Een gezellige avond aan boord van hun nieuwe aanwinst. De volgende dag met ruim voldoende wind met de Temptation naar de Archipel gezeild. Daar gegeten en met ruime wind via de Paardegeul terug naar Bruinisse.

20juni 2016

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zowel afgelopen weekend als het weekend ervoor worden getekend door dagen met vrijwel geen wind. Het weekend van 12/13 juni overnacht in Kats. Op de heenweg veel op de motor, de zondag terug, stroom en wind mee, zon. Relaxed varen, maar niet echt zeilen. Zo was dat ook weer op zondag de 19e. Zaterdag in de loop van de middag aan boord gekomen. Af en toe regen, dus de kuiptent er nog even op gehouden. Het brandstofscheidingsfilter aangesloten, de kleppen in de lenspomp vervangen en een ander relais bij de koelkastcompressor geplaatst. Zondag tegen de wind (als die er was) tot Stavenisse gekomen. Aldaar omgekeerd om ervoor te zorgen dat we in elk geval voor hoog water weer terug konden zijn in de thuishaven. Tot vroeg in de avond nog in de zon in de kuip kunnen zitten. Hopelijk volgend weekend wel eens een keer echt wind om te zeilen.

8 juni 2016

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het eerste weekend aan boord. Zaterdag was het de bedoeling alleen op de Genua 1 naar Colijnsplaat te varen om daar het grootzeil op te halen. De voorspelde noordenwind bleef echter uit en het werd dus moteren, tegen stroom. In de Krabbenkreek een kleine zeehond op de plaat en later zien we nog een paar bruinvissen. Het bleef de hele dag mistig, tot op het moment dat we de haven binnen gingen. De zon ging schijnen en we konden in de kuip genieten van een borrel en een hapje. De volgende morgen het grootzeil aangeslagen en rond één uur vetrokken. Nu wel wind uit het noorden, maar zonnig en tij mee. Sint Annaland was juist te bezeilen en we konden nog een paar uur voor anker in de Krabbenkreek. Zelfs nog even gezwommen (water 17 graden/koud!!!). Dit was ook weer het eerste weekend dat Skepp aan boord was. Nog erg onwennig, veel geslapen, erg rustig voor haar doen. We zijn benieuwd hoe dat de volgende keren zal zijn.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s