Knippen en scheren

Na een winter in het water met slechts één zeilwedstrijd in oktober 2020 werd het hoog tijd het onderwaterschip onder handen te nemen. Begin juni was het zover, met nog een hele kleine kans dat we 21 juni zouden vertrekken voor de Round the Island Race van 3 juli. Deze zat het mee met het weer. Droog en een zeer aangename temperatuur. Ondanks de twee lagen A/F van het vorige jaar zat er toch behoorlijk wat slijm op de romp. Dat werd er af gespoten met hoge druk en aan mij de taak een deel van de oude A/F er weer af te schuren en een glad oppervlak te maken voor een volgende laag. Dat lukt meestal vrij aardig dankzij de professionele schuurmachine met afzuiging die ik altijd mag lenen. Daarna de romp gepoetst en één laag A/F aangebracht aangezien Ondine deze winter weer de kant op gaat voor het vervangen van de schroefaskoker. Na drie dagen werken kon zij vrijdag weer te water.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s